vandra

Vandringslederna i Bräcke kommun går genom tysta skogar med skyddade växter och fjärilar, ofta intill sjöar och vattendrag och med utsiktsplatser och vindskydd. Oavsett vilken led du väljer väntar en fin naturupplevelse i skog och mark med många lämpliga platser att fika på. Vill du övernatta i tält går det utmärkt nästan överallt, tänk bara på allemansrätten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

S:t Olavsleden

Pilgrimsleden S:t Olavsleden är totalt 580 km. Vissa vandrar hela sträckan från Sundsvall till Trondheim, andra väljer ut några etapper. 2 av S:t Olavsledens 29 etapper går genom Bräcke kommun. S:t Olavsleden passar även bra för cykling.

Forsaleden

Går på stig och stenhällar över broar och spränger intill Forsaån med sin säregna färg i speciell natur. En riktig pärla till vandringsled som börjar (eller slutar) vid den fantastiska badplatsen Forsa.

Karta: Forsaleden på Google Maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klevens topp

En kort men strapatsrik vandring upp på Klevens topp med makalös utsikt över Idsjön och Gimdalen.

Ta det försiktigt!

Karta: out.cm/map/tour/kleven-200 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kullaleden

En led upp på Kulla med sitt karga berg- och hällandskap. Utsiktspunkten på toppen bjuder på en vidunderlig utsikt över Gimdalen med omnejd och en perfekt fikapaus i vindskyddet. Leden är ca 4 km i varierad terräng. Håll utkik efter kaffepannan!

Karta: Kullaleden på Google Maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kamrisdalen- en klippskreva

Kamrisdalen är en förkastningsspricka i berget där två block har rört sig åt olika håll. Skrevan är över 100 meter lång och 15 meter bred med lodräta ca 20 meter höga väggar.

Karta: Kamrisdalen på Eniro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kroktjärnsleden

Leden passerar flera kultur- och naturintressanta platser. Leden går först genom skog och sen uppför en liten stigning med en vackert porlande bäck intill. Efter några km når du Kroktjärn, en rastplats med vindskydd och en utsiktsplats.

Kunskapsleden

Kunskapsleden startar vid Gimårasten (E14). Längs leden finns skyltar med information om natur- och kulturvärden. Det finns ett flertal vindskydd längs leden för möjliga fikapauser. Vandringsleden kan förutom utflyktsmål användas som en ”utbildningsskog”. En perfekt vandring med barn.

Karta: Kunskapsleden på Google Maps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.