Lediga jobb

Här visas lediga jobb i Bräcke kommun just nu. Många kommuninvånare jobbar i närliggande kommuner: Östersund, Ragunda, Berg och Ånge. Besök Arbetsförmedlingens hemsida för att se jobben i dessa kommuner. >

Vad är viktigt på jobbet?

Snabbt Wifi är min filosofi

I Bräcke kommun och Jämtland Härjedalen kan du skapa något helt nytt eller haka på någon annan som behöver arbetskraft. Just nu finns jobben i regionen främst inom IT, skola, vård/omsorg och tillverkningsindustrin. Bara för att nämna några.

Arbetmarknadsregionen Jämtland Härjedalen är stor och vi har goda pendlingsmöjligheter, inte minst med Norrtåg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länstrafiken ansvarar för de bussar som tar dig mellan våra byar och tätorter, eller till Östersund. Självklart är turtätheten långt ifrån vad en stad kan erbjuda men vi vågar påstå att du kommer bli förvånad över hur lätt det är att åka kollektivt hos oss! Reka turer redan nu i Länstrafikens reseplanerare. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du flytta med jobbet hit och jobba på distans? Grattis! Här finns ett av landets bästa fibernät (92 procent av hushållen är anslutna). Med snabb uppkoppling kan du ha nära till jobbet 365 dagar om året. Förutom när du vill åka skridskor eller båt på sjön istället. Eller bara ligga i hängmattan.

I Bräcke kommun finns omkring 1000 stora och små företag som redan bakar sitt levebröd här inom branscher som skog, tillverkningsindustri, turism, mat och dryck. Läs om några av dem bland artiklarna nedan. Kanske hittar du någon att nätverka med?

Vill du veta mer om vilka branscher som söker folk i vår region? Besök vår systersida tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra att veta:

Sitter du på en egen affärsidé? Kommunens näringslivsutvecklare Helen hjälper dig gärna att hitta rätt placering och kontakter. Skicka ett mejl direkt eller läs mer på kommunens näringslivssida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Recept på ett gott jobb

1 pkt Snabbt wifi
1 stort knippe Arbetsro
1,5 l Goda kollegor
5 dl Friskvårdstimme på skidor
3 dl Rymliga kontor och billig hyra
1 l Möjligheter

Vi som jobbar här

 • Polyver satsar på fabriken i Pilgrimstad

  Stöveln som värmer i alla väder tillverkas i Pilgrimstad. Nu satsar fabriken och nästa år lanseras en ny sko.
 • Ica-Erik brinner för bygden

  Det sägs att hjärtat i byn är mataffären, en mittpunkt där folk träffas och pratar. Så är det i Gällö, där Erik Faxbrink driver ICA Nära Gällö.
 • Lokal potatis på kommunens tallrikar

  Johan Wikström med företaget Grimnäs potatis är den som står för potatisen till alla kommunens skolor och äldreboenden.
 • Sveriges bästa glass, ost och öl

  Bräcke kommun är något av ett mathantverksmecka. Ett av de prisbelönta mathantverks-företagen är Glassbaren i Bräcke.
 • Här föds framtidens fiskar

  Hos Vattenbrukscentrum Norr i Kälarne skapas varje år miljoner av öring, röding och regnbåge. Huvudsyftet är forskning men på köpet skapas ett överskott som kan simma vidare i sjöar och vattendrag runt om i Bräcke kommun.
 • Ulla-Märtas fiberrika recept

  Ulla-Märta har blivit något av en ikon i bredbandsfrågor. Här berättar hon hur fiberföreningen i Revsund jobbade för att få sitt fibernät. Det som la grunden till att kommunen nu har 92 procent fibertäckning.

Vill du läsa fler berättelser?