Vad vill du bli?HÄr är du önskad!

I Bräcke kommun finns utbildning både på gymnasial och eftergymnasial nivå.

Yrkesutbildningar för vuxna

Jämtlands Vux i Bräcke erbjuder följande utbildningar:

Väljer du någon av ovanstående utbildningar vågar vi lova att chanserna till jobb är mycket goda. Bristen på arbetskraft är stor inom vård och omsorg, industri och teknik. Du behövs!

Läs mer på www.jgy.se/vux Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gymnasieprogram

Jämtlands gymnasium har utbildningar i hela regionen och i Bräcke finns utbildningen till anläggningsmaskinförare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt introduktionsprogram. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs mer på www.jgy.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lärcentrum och Komvux

Utöver gymnasieprogram och yrkesutbildningar för vuxna finns även Lärcentrum och Komvux i Bräcke. Du kan söka kurser i Lärcentrum Bräckes kursutbud Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller nyttja Lärcentrums lokaler för tentor och studiero om du studerar via annan utbildningssamordnare.

Hos Lärcentrum kan du även få hjälp av en studie- och yrkesvägledare eller ansöka om att få dina studier betalda. Det gäller oavsett om du väljer en utbildning som finns i Bräcke eller studerar via annan utbildningssamordnare.

Läs mer på Lärcentrums hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Har du frågor? Välkommen att kontakta Anna eller Gunilla.

Anna Engström, studie- och yrkesvägledare.

Tel: 070-190 73 38
E-post: anna.engstrom@jgy.se

Gunilla Arnstål, utbildningssamordnare

Tel: 070-189 36 57
E-post: gunilla.arnstal@jgy.se

En kvinnlig maskinförare.

Utbildning till anläggningsmaskinförare finns både på gymnasial och eftergymnasial nivå i Bröckling, strax utanför Bräcke.

Filmer från vuxenutbildningen i Bräcke

I den här filmen möter du Tomas Nilsson, som berättar om hur det är att bo och jobba i Bräcke. Tomas är lärare på utbildningen till anläggningsmaskinförare i Bröckling, Bräcke och berättar också om varför han hamnade just här och vad det är han gillar med jobbet.

Filmen är framtagen av Jämtlands gymnasium.

I den här filmen presenteras Vuxenutbildningen på Jämtlands gymnasium, där yrkesutbildningarna i Bräcke ingår (anläggningsmaskinförare, fastighetstekniker, installationselektriker, undersköterska, VVS-montör). I filmen möter du elever som berättar om varför de valt den utbildning de valt - några kommer direkt från gymnasiet, andra har bytt bana mitt i livet. Du möter också chefer på praktikplatser, som berättar om jobbmöjligheterna.

Filmen är framtagen av Jämtlands gymnasium.

I den här filmen presenteras Bygg- och anläggningsprogrammet på Jämtlands gymnasium, där anläggningsmaskinförare i Bröckling, Bräcke ingår. Du kan studera till anläggningsmaskinförare både på gymnasial och eftergymnasial nivå.

Filmen är framtagen av Jämtlands gymnasium.