Hur vill du bo?

Hellre i snö än i bilkö

Vill du veta en hemlighet? Här finns vackra hus med charm som väntar på att någon ska sätta nyckeln i låset och skapa sitt liv i där.

Oavsett om det är en självförsörjande gård eller en villa nära service du har i sikte är en sak säker: Här finns gott om plats att förverkliga drömmar!

En del av kommunens lediga bostäder finns redan ute till försäljning, en del av dem bidar sin tid. Bräcke kommun jobbar just nu med ett projekt som kartlägger vilka obebodda hus som finns i kommunen, tar kontakt med dess ägare och undersöker om de kan sälja eller hyra ut. För det är många som vill flytta hit, och fler kommer det bli.

I listan under "Länktips" har vi samlat sidor där du kan hitta hem som saknar den rätta ägaren just nu och forum där du kan göra efterlysningar efter just det du söker.

Provbo

Hittar du inte drömbostaden direkt behöver du ha tålamod. Kanske kan du tänka dig att hyra ett hus eller lägenhet här medan du letar? Då har du dessutom en chans att känna in vilket område som passar dig bäst. Du får ett smakprov av de olika kommundelarna på sidan Byarna. Har du frågor om ett område kan du kontakta våra byambassadörer.

Ett bra sätt att lära känna en plats är att besöka den. Så kom och känn in omgivningarna, kanske i samband med din nästa semester? Inspiration till semestern hittar du under Se & Göra.

Och du, vill du veta en annan hemlighet? Här är hus med sjötomt inte exkluderat för de med tjock plånbok.

Länktips

Recept på ett bra hem

5 dl Rimliga priser
2 dl Vacker omgivning
3 dl Lugna gator
4 dl Goda grannar
1 dl Glada djur
2 tsk Kaffe på fastubron
1 krm Morgondopp

Vi som bor här

Vill du läsa fler berättelser?