Hur vill du bo?

Med livskvalité till vrakpris

Vill du veta en hemlighet? Här finns vackra hus med charm som väntar på att någon ska sätta nyckeln i låset och skapa sitt liv i där.

Oavsett om det är en självförsörjande gård eller en villa nära service du har i sikte är en sak säker: Här finns gott om plats att förverkliga drömmar!

En del av kommunens lediga bostäder finns redan ute till försäljning, en del av dem bidar sin tid. Bräcke kommun jobbar just nu med ett projekt som kartlägger vilka obebodda hus som finns i kommunen, tar kontakt med dess ägare och undersöker om de kan sälja eller hyra ut. För det är många som vill flytta hit, och fler kommer det bli.

I listan under "Länktips" har vi samlat sidor där du kan hitta hem som saknar den rätta ägaren just nu och forum där du kan göra efterlysningar efter just det du söker.

Provbo

Hittar du inte drömbostaden direkt behöver du ha tålamod. Kanske kan du tänka dig att hyra ett hus eller lägenhet här medan du letar? Då har du dessutom en chans att känna in vilket område som passar dig bäst. Du får ett smakprov av de olika kommundelarna på sidan Byarna. Har du frågor om ett område kan du kontakta våra byambassadörer.

Ett bra sätt att lära känna en plats är att besöka den. Så kom och känn in omgivningarna, kanske i samband med din nästa semester? Inspiration till semestern hittar du under Se & Göra.

Och du, vill du veta en annan hemlighet? Här är hus med sjötomt inte exkluderat för de med tjock plånbok.

Länktips

Recept på ett bra hem

5 dl Rimliga priser
2 dl Vacker omgivning
3 dl Lugna gator
4 dl Goda grannar
1 dl Glada djur
2 tsk Kaffe på fastubron
1 krm Morgondopp

Flytta hit - vi hjälper dig!

Jennifer Gresseth är Bräcke kommuns kontaktperson för inflyttarfrågor och hjälper dig gärna med dina frågor.

E-post: inflyttarservice@bracke.se

Du kan också använda vårt formulär för flyttvägledning.

Therese Sjögren är ansvarig för projektet med obebodda hus och kan ha ett tips i bakfickan om du är på husjakt. Vill du som fastighetsägare veta mer om detta är det också Therese du kontaktar.

E-post: therese.sjogren@bracke.se
Tel: 0693-161 42

Vi som bor här

 • Riktig vinter lockade familjen till Nyhem

  Rebecka Salomonsson och Jens Henriksson lämnade havsluften i Halmstad för att få mer skidåkning och riktig vinter. De har totalrenoverat ett sekelskifteshus och känner att de hittat hem.
 • Från Vasastan till Ammerön

  Tredje gången de besökte Jämtland var det med flyttlaset med. Johanna Axelsson Lundin och Dan Lundin gick på magkänslan när det köpte sin gård på Ammerön för tre år sen. Friheten är vad de uppskattar mest med sitt nya hem.
 • Hans friggebod är en hub för internationell forskning

  I 35 år har KTH-professor Hans Westlund bott och arbetat från sin gård i Vallsjön. Att vara en del av både storstaden och landsbygden ger honom värdefulla fördelar i jobbet.
 • Här fanns vad de sökte

  Nu satsar Henrik Eriksson och Andrea Söderqvist på att få fart under släden på deras draghundsverksamhet i Flatnor.
 • Bingo finner lugnet i Revsund

  Vad är egentligen grejen med Jämtland och Bräcke kommun? Bingo Rimér har tagit fram ett svar i filmform.
 • Gemeente Bräcke!

  Många holländska företagare har hittat hem hos oss och startat kreativa turistföretag. I den här filmen möter du några av dem.