Hur vill du leva? Hellre kvalitet än kvantitet

Det kan kännas obekvämt att byta livsstil. Fast om det är något som är obekvämt så är det när det skaver. När skorna inte passar och bilkön ringlar sig lång är det lätt att drömma sig bort till ett annat liv. Vet du vad? Det är du som bestämmer om drömmen ska bli verklighet.

Vårt erbjudande

I Bräcke kommun finns milsvida skogar, 700 sjöar, höga toppar och ett kulturliv som sätter kvalitet framför kvantitet.

Vi kan erbjuda sandstränder som du och din familj får ha helt för sig själva en hel dag.

Vi kan erbjuda högklassiga konserter på bygdegårdar - inte varje vecka men någon gång ibland. (Och ärligt talat: Hur ofta går du egentligen på konsert?)

Vi kan erbjuda fine dining på exklusiva gårdsrestauranger. Inte dygnet runt-öppet men öppet bara för dig. (Visste du förresten att det är här som Sveriges godaste glass, ost och öl produceras?)

Ta steget

Vi vet att det är ett stort steg att flytta och vill gärna hjälpa dig att sänka tröskeln. Här nedanför kan du läsa om några som redan tagit steget från dröm till verklighet. Vill du också gå vidare i dina flyttankar kan du få hjälp av våra byambassadörer.

Bra att veta

Vilken by passar dig?
Varje by har sin egen karaktär. Läs mer på sidan Byarna.

Var träffar du folk?
En del åker skidor, fiskar eller spelar fotboll. Men här finns också bokklubbar och slöjdklubbar. Detaljer kring sånt här kan du få reda på av våra byambassadörer.

Var handlar du?
Läs mer på sidan Servicen.

Hur reser du?
Läs mer på sidan Ta dig hit

Vill du veta mer?
Läs mer om att leva och verka i Bräcke kommun i kommunens inflyttarbroschyr Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vi som lever här

 • Magiskt läge för hundar och människor

  Långa vintrar och mycket plats var det som lockade det franska paret Thomas och Marion, och deras hundar, till Sörbygden i Bräcke kommun. Här finns alla förutsättningar som behövs för deras livsstil.
 • Monica - eldsjälen och basketmamman

  Förutom tränarrollen har Bräckebon Monica Sandström klivit in som en viktig person i många ungdomars liv genom att hjälpa, trösta, stötta och laga mat.
 • Från Vasastan till Ammerön

  Tredje gången de besökte Jämtland var det med flyttlaset med. Johanna och Dan Lundin gick på magkänslan när de köpte sin gård på Ammerön. Friheten är vad de uppskattar mest med sitt nya hem.
 • Hans friggebod är en hub för internationell forskning

  I 35 år har KTH-professor Hans Westlund bott och arbetat från sin gård i Vallsjön. Att vara en del av både storstaden och landsbygden ger honom värdefulla fördelar i jobbet.

Vill du läsa fler berättelser?