Vad vill du ge dina barn? Hellre skogsmulle än filmrulle

När du älskar någon måste du kunna släppa den fri. För att våga släppa någon fri vill du känna dig trygg att kunna göra det. På förskolorna och grundskolorna i Bräcke kommun kan dina barn utvecklas i sin egen takt. När de sen blir tonåringar är de rustade att göra egna val och själva skapa sin framtid.

När barnen är små väljer du som vuxen vilka förutsättningar de ska få. Vill du ge dina barn ett klassrum som ibland flyttar ut i skogen eller upp på en fjälltopp, och en vardag där de har roligt på skolan, blir sedda och känner sig trygga? Då ska du välja Bräcke kommun. Längre ner på den här sidan har vi samlat några berättelser från tidigare elever på våra skolor som berättar varför.

Ingredienser för en trygg skola

En bra skola innehåller en bra vardag, men i receptet bör det också ingå saker som avviker, förgyller och skapar band på ett alldeles särskilt sätt. Läs mer om detta på sidan Traditioner på skolorna.

Fritiden då?

Okej - vi erkänner - här finns inte storstadens oändliga mångfald av aktiviteter. Någon fäktningskurs för 6-7 åringar lär du med andra ord inte hitta. Desto bättre är att vi har ett knippe guldklimpar till föreningar som verkligen brinner för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga (och inte sällan även för vuxna). Se några exempel på sidan Utanför skoltid.

Bra att veta

I Bräcke kommun finns tre grundskolor, en i varje kommundel Bräcke, Gällö och Kälarne. Förskolor finns det fyra kommunala och två föräldrakooperativ. Läs mer på sidan Om skolorna.

I Bräcke finns vuxenutbildning och några gymnasielinjer. Läs mer på jgy.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flyttar du hit med mindre barn? Kom ihåg att söka förskoleplats i god tid på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Barn åker slalom i Mickelbacken.

Vi som gått i skola här