Karin: "Våra lärare lärde känna oss på riktigt"

Så minns Karin Jonsson sin skoltid i Kälarne:

"Jag är en 27-årig journalist som jobbar som lokalreporter på Östersunds-Posten.

Att gå i Kälarne skola var jättebra. Vi var en blandad klass på 20 personer med olika bakgrund och väldigt olika mål i livet. Jag ville bli kirurg trodde jag, mina kompisar ville köra skogsmaskin, bli undersköterska eller ekonom. Jag tyckte om att våra lärare lärde känna oss på riktigt, då vi inte var en så stor skola. Många lärare var riktigt bra och peppade mig att lära mig mer.

Det finaste minnet var skolresan genom Europa i nionde klass där vi bland annat besökte koncentrationslägren i Auschwitz och vår vänklass i Tjeckien. Jag lärde mig mycket, fick se ännu mer och kom nära mina klasskamrater på ett härligt sätt innan vi gick ut grundskolan. Hälften av pengarna för resan var EU-bidrag och resten samlade vi in tillsammans med att sälja kakor, strumpor och arrangera en revy.

Mitt minne av att växa upp i Kälarne är glatt. Jag bodde nära kompisar som gick både i min klass och i klasserna över och under. Jag spelade fotboll och åkte slalom som jag tyckte om väldigt mycket.

Uppväxten i Kälarne har betytt väldigt mycket för den jag är i dag. Det var på svensklektionerna jag förstod att jag älskar att skriva och på SO-lektionerna jag fastnade för att lära mig om politik, historia och samhället. Jag är väldigt engagerad i glesbygdsfrågor och det är nog helt och hållet tack vare att jag är uppväxt i en bruksort i landsbygd."

Karin Jonsson

Karin Jonsson