Om skolorna

Bräcke skolområde

I Bräcke skolområde ingår förskoleklass, fritidshem, lågstadium, mellanstadium och högstadium. I grundskolan går det totalt ca 250 elever från förskoleklass upp till åk 9.

Förskoleklass, låg- och mellanstadium och fritidshem ligger samlat bredvid skolgården med fotbollsplan, gungor, klättervägg, basketkorgar, linbana m.m. Högstadiet har sina lokaler i Folkets hus som ligger strax nedanför låg och mellan.

Skolan är belägen centralt i Bräcke med närhet till skolskogen som utnyttjas flitigt av skolan och fritidshemmet för utflykter, grillning och skidåkning i elljusspåret.

Inte långt från skolan finns ishall, stor lekplats och Revsundssjön med fina badstränder, skidspår och ibland även fin skridskois.

Bräcke skolas vision är en skola där samvaron präglas av mänsklig värme och demokratins värderingar. Skolan ska vara en plats där alla, både unga och vuxna, utvecklas efter egna förutsättningar och där eleven ges stort inflytande.

Fritidshem

Före och efter skoltid samt på lov kan de barn som behöver vara på fritidshemmet Zwampen i Bräcke. Här serveras frukost och mellanmål och aktiviteter som pyssel och utelek. Fritidshemmet jobbar tillsammans med lågstadiet i olika teman och har gemensamma friluftsdagar och pysseldagar över klassgränserna. Ansök om plats på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgård

Fritidsgården i Bräcke är öppen för barn och ungdomar på måndagskvällar under terminstid.

Bibliotek

Bräcke bibliotek är integrerat folk- och skolbibliotek och har öppet både under skoltid och på kvällar.

Kontakt och info

Kontaktuppgifter till rektor och övrig personal samt mer info hittar du på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gällö skolområde

I Gällö skolområde ingår förskoleklass, lågstadium, mellanstadium och högstadium. På skolan finns också ett fritidshem.

I grundskolan går det totalt ca 250 elever från förskoleklass upp till åk 9.

Gällö skola ligger mitt i samhället och har gångavstånd till skogen med elljusspår och vindskydd. Revsundssjön ligger strax nedanför skolan och eleverna kan nyttja de skidspår som dras på sjön om vintrarna. I Gällö finns även slalombacken Mickelbacken som skolan nyttjar på friluftsdagar.

Vintertid påminner skolgården om en vintersportort med madrassbacke, ishockeyplan och skidspår på skolgården. Under den snöfria tiden spelas fotboll, stångboll, fotboll i ruta och landhockey. På skolgården finns också gungor, klättervägg, cykelslinga, linbana m.m.

Gällö skola arbetar efter mottot att alla ska bli sedda och ledorden är gemenskap, trygghet, glädje och kunskap.

Fritidshem

Före och efter skoltid samt på lov kan de barn som behöver vara på fritidshemmet Mattisborgen (Gällö) och Pilgården (Pilgrimstad). Här serveras frukost och mellanmål och aktiviteter som pyssel och utelek. Ansök om plats på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgård

Fritidsgården i Gällö är öppen för barn och ungdomar på måndagskvällar under terminstid.

Det finns också en fritidsgård i Pilgrimstad som drivs av en föräldraförening.

Bibliotek

Gällö bibliotek är integrerat folk- och skolbibliotek och har öppet både under skoltid och på kvällar.

Kontakt

Kontaktuppgifter till rektor och övrig personal samt mer info hittar du på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kälarne skolområde

I Kälarne skolområde ingår förskoleklass, fritidshem, lågstadium, mellanstadium och högstadium. I grundskolan går det totalt ca 100 elever från förskoleklass upp till åk 9.

Skolan ligger i centrala Kälarne och har en stor skolgård med rika möjligheter till rörelse och lek. Här finns t.ex. en nybyggd multiarena för både sommar- och vintersporter. På vintern kan eleverna nyttja längdskidspår och den slalombacke som finns i närheten. För högstadieelever finns ett populärt café med sällskapsspel, biljard och andra rastaktiviteter som spökboll, bordpingis och beachvolleyboll.

Kälarne skolas ledord är "Framtiden kommer inte till oss, vi skapar den". Här sätts stort fokus på goda relationer och allas lika värde.

Fritidshem

Före och efter skoltid samt på lov kan de barn som behöver vara på fritidshemmet . Här serveras frukost och mellanmål och aktiviteter som pyssel och utelek. Ansök om plats på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritidsgård

Fritidsgården i Kälarne drivs av en föräldraförening.

Bibliotek

Kälarne bibliotek är integrerat folk- och skolbibliotek och har öppet både under skoltid och på kvällar.

Kontakt

Kontaktuppgifter till rektor och övrig personal samt mer info hittar du på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förskolor

I Bräcke kommun finns fyra kommunala förskolor och två föräldrakooperativ.

Fjällgrimmens förskola i Pilgrimstad

Ligger i ett naturnära område och med närhet till en fin båthamn med grillplats. Inom gångavstånd finns även Pilgrimskällan, en äventyrsbana med grillplats samt en fotbollsplan. Barnen tillbringar gärna tid i den fina gymnastiksal som finns i anslutning till förskolan. För närvarande går det ca 60 barn på förskolan.

Galaxens förskola i Gällö

Ligger mitt i Gällö samhälle i anslutning till Gällö skola och bibliotek, med gångavstånd till skog och vatten. Galaxen har fyra avdelningar för barn mellan 1-5 år, Solen, Månen, Kometen och Satelliten. För närvarande går det ca 60 barn på förskolan.

Trollskogens förskola i Bräcke

Ligger i ett mysigt område med närhet till många bra utflyktsställen i skog, park och vid vatten. Förskolan finns i två byggnader med tre avdelningar i varje hus. I det över huset finns Vättarna, Kotten och Alverna. I det nedre huset hittar du Skogstrollen, Bergstrollen och Knyttarna. Varje hus har en egen utegård, som inbjuder till trivsam lekmiljö, med plats för både lek och blåbärsplockning. En tradition på Trollskogens förskola är trolldagen, då personal och barn klär ut sig till troll och har en rolig dag ute. För närvarande går det ca 100 barn på förskolan.

Ånäsets förskola i Kälarne

Ligger i en härlig utemiljö som stimulerar till mycket lek. I skogen kan barnen träffa både häxor och prinsessor samt lära sig en massa bra saker. En tradition på Ånäsets förskola är att åka till älgskogen och hälsa på Håsjö Högklippens jaktlag. För närvarande går det ca 20 barn på förskolan.

Föräldrakooperativ

I kommunens finns två föräldrakooperativ:

Kontakt

Mer info om förskolorna, kontaktuppgifter och ansökningsblanketter för förskoleplats hittar du på bracke.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

pojke spelar kula på skolgården.