Full fart i Mickelbacken

Mickelbacken i Gällö ligger perfekt längs med E14 och lockar många av traktens unga på kvällar och helger. Och här händer det grejer mest hela tiden. Den senaste nyheten är en ny skicrossbana.

Barn som åker slalom

Mickelbacken arbetar även med folkbildning. Något som rfsisu uppmärksammar på sin hemsida. Klicka på bilden för att läsa den artikeln.

Kalle Persson är Mickelbackens ordförande sedan 2021 och här svarar han på några frågor om klubben Gällö SK (GSK).

Hur länge har du varit med i GSK?

– Jag blev ordförande i slutet av 2021.

Kan du berätta lite om GSK och Mickelbacken?

– Mickelbacken drivs av GSK och arbetet sker helt ideellt av klubbens medlemmar. Vi har två liftar och fem nedfarter, café och skiduthyrning. Klubben har även tränings- och tävlingsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7–16 år som idag samlar ca 25 aktiva barn och ungdomar på måndagar och onsdagar.

Kalle Persson

Kalle Persson

Berätta lite om det ideella engagemanget hos er – hur har ni lyckats?

– Vi har ca 120 aktiva som ställer upp och arbetar ideellt med liftar, snöläggning, pistning, cafét i Lyan, skiduthyrning etcetera. Ett fantastiskt engagemang! Jag tror att många är stolta över att ha en fin backe i Gällö – och det med all rätt! Många som jag möter ute i skid-Sverige har mycket positivt att säga om Mickelbacken. Även i det lokala näringslivet är det många företagare som engagerar sig på olika sätt i klubben med bland annat köp av reklamplats, sponsring av material och så vidare. Det är mycket värdefullt och gör att vi kan underhålla och utveckla verksamheten.

Vad är på gång hos er?

– Vi har varit i full gång med att anlägga vår permanenta skicrossbana med ideella krafter. Det är ett roligt tillskott i backen, helt enkelt! Andra klubbar i länet har redan visat intresse av att komma och träna hos oss. Superkul tycker vi då vi tror på att göra saker tillsammans. Vi har nyligen fått tillgång till toppstugan som vi tänker renovera och iordningställa under barmarkssäsongen, så att den kan användas som värmestuga kommande vintrar. Stugans uteplats har en fantastisk utsikt över sjön och kommer garanterat bli ett populärt tillhåll.

Hur är rollen som ordförande?

– Mycket av mitt arbete handlar om att skapa förutsättningar så vi kan erbjuda alla besökare en fin och säker vinteraktivitet. Hemmabackarna fyller en jätteviktig funktion som samlingsplats för alla åldrar – och för att kunna ha en aktiv fritid på vintern.

Hur gör jag om jag vill hjälpa till ideellt med Mickelbacken?

– Om någon vill hjälpa till i backen så är det bara att höra av sig. Vi är ständigt i behov av personal! Det är bara att kika förbi när vi har öppet eller besöka vår hemsida www.gallosk.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film från Mickelbacken

I filmen nedan, som är framtagen av Friluftsfrämjandet, kan du höra Kalle Persson berätta om Mickelbacken (1 minut och 15 sekunder in i filmen)

barn som åker i lift
familj i Mickelbacken
barn som hoppar i skidbacke
barn som åker slalom
barn som sitter i hopptornet