Daniel: "Möjligheterna matteläraren gav mig la grunden för min karriär"

Så minns Daniel Österhof sin skoltid i Bräcke:

”Jag är uppväxt på Vitsippevägen, eller med Bräckeslang kallat ”Nyområdet”. Du kanske sett mig som ena delen av duon ”Byggbögarna” i sociala medier, där jag och min man renoverar vår gård i Grönviken med fokus på byggnadsvård.

I dag bor jag i Stockholm dit jag flyttade 2006 och arbetar som global driftschef på it-bolaget Optimizely. I skrivande stund håller jag på att ta MC-körkort och hoppas på en fin sommar med många mil på vägarna.

Bräcke skola gav, när jag ser tillbaka på det, en otroligt lugn och säker skolgång. Att allt var samlat på samma skolområde och att lärarna följde mig genom tre årskurser åt gången skapade en värdefull trygghet.

Det jag bär med mig mest från den tiden var den möjlighet jag fick av min mattelärare Björn Stenlund att hjälpa till med skolans datorer, det lade grunden för min karriär som tog mig till att under mina första yrkesår arbeta på Bräcke kommun, och sedan till den yrkesroll jag har i dag där jag får arbeta och resa över hela världen.

Bräcke och min familj gav mig en trygg uppväxt. Den närhet som fanns till samhället och naturen är något jag inser var en enorm lyx. Det gick både att åka skidor utför och på längden, spela ishockey och fotboll, rida, fiska eller bara uppleva naturen, allt inom bara någon kilometer. På sommaren kunde du bara kasta dig på cykeln tillsammans med vänner och kort därpå bada i Revsundssjön tills läpparna var blå.

När jag flyttade trodde jag aldrig skulle få en fast punkt i Bräcke igen. Men ödet ville annorlunda och nu har vi lantställe i Grönviken utanför Bräcke, så jag antar att rötterna hade hunnit växa djupare än jag trodde. Vi äger och förvaltar dessutom hyresfastigheten Villa Rudebo från 1902 på ”andra sidan banan”, med utsikt över Revsundssjön.

Jag tror att just lugnet och tryggheten med uppväxten i Bräcke påverkat mig enormt, jag vet vem jag är och jag stressar som oftast inte upp mig i onödan. Jag önskar att fler familjer insåg det värde som finns av att låta barnen växa upp i en sådan pärla som Bräcke.”

Daniel Österhof

Daniel Österhof