Jonatan: "Skolan var som en stor familj"

Så minns Jonatan Eriksson sin skoltid i Kälarne:

"Jag är 29 år och bor i Lien utanför Hammarstrand med sambo, dotter och bonusson. Här driver jag ett åkeriföretag med sju lastbilar och nio anställda, och så har jag nyss blivit delägare i nystartade Kälarne trafikbutik. På gården har min sambo också ett jordbruk med köttdjur, får och entreprenad.

Att få gå på Kälarne skola var bra. På en liten skola umgås du med alla, inte bara de i din klass. Du umgås med både de som är äldre och yngre och vi var som en stor familj.

Skoltiden har präglat mig, och den gemenskap som fanns bidrog mycket till att jag trivdes så bra. Lärarna mötte du inte bara i skolan, utan även på fotbollsträningen eller i skidbacken, vilket gjorde att du lärde känna dem mer än bara som lärare.

Att växa upp i Kälarne var fantastiskt. Här fanns massa aktiviteter: fotboll, bio, bad, gympa, slalom, skridskor, elljusspår. Det var bara att välja och vraka!

Jag tror min uppväxt har haft stor betydelse för mig och varit avgörande för mitt driv som vuxen. Som barn kunde du alltid hänga med på och ta del av det du var intresserad av, jag lärde mig att vara serviceinriktad, ta ansvar och att det mesta går att lösa.

Du lärde dig att ingenting är omöjligt bara du vill och är lojal mot dina medmänniskor. Du kommer långt på att samarbeta och det är verkligen något jag har fått med mig av uppväxten, både genom skolan och att tidigt få se hur företagande här i bygden fungerar."

Jonatan Eriksson

Jonatan Eriksson