Plats för rörelse både under och efter skolan

Multiarenan bredvid Kälarne skola, som stod klar i slutet av sommaren 2019, är ett resultat av ett arv, ett behov och ett stort engagemang från ideella krafter. Här har barn, ungdomar och vuxna en naturlig samlingsplats där spontanidrott och lek kan utövas året om.

Det började med ett arv. Från en kvinna som älskade barn men aldrig fick några egna. Vid sin bortgång hade Ann-Marie Wallin testamenterat en summa till traktens barn för att de skulle få möjlighet att idrotta mer.

Samtidigt stod byns hockeyplan och förföll. I över 30 år har den monterats upp och ner på Kälarne skolas grusplan varje år. På slutet så sliten att den egentligen inte längre gick att använda.

En grupp bestående av kyrkan, skolan, Kälarne ekonomiska förening, idrottsklubben och Bräcke kommun sattes ihop för att jobba framåt. Visionen var en ny arena. Det visade sig att arvet kunde växlas upp med EU-medel via Leader Mittland Plus, och visionen växte. Tack vare det gick det att göra en större investering än det var tänkt från början. Idag är Ann-Marie Wallins arena i Kälarne en supermodern anläggning med kostgräs samt en längdhoppningsgrop på sommaren och en fräsch rink för hockey och andra skridskosporter på vintern. Här finns gott om plats för alla barn att leka och träna på.

Multiarenan i Kälarne.
Barn vid multiarenan i Kälarne.

Elvira Fagerberg, Isac Loft, Glenda Fagerberg och Linus Stoller är glada över arenan som ligger intill deras skola i Kälarne.